5 ползи от тиймбилдинг-а

1. Насърчава работата в екип

По време на тиймбилдинг заниманията, екипът се изправя пред препятствия които трябва да преодолее заедно. Преодоляването на тези препядствия е възможно само ако участниците мислят, планират и работят заедно към целта. Когато всички в един екип започнат да се разбират на друго ниво, освен професионалното, те могат да определят своите слабости и силни страни като отбор. Това позволява на екипа да се адаптира по-добре в различни ситуации и впоследствие да подобри своята продуктивност.

2. Намаля нивата на стрес в офиса

Тиймбилдинг упражненията изкарват хората извън офиса и далеч от проблемите на работното място. Целта на тези упражнения е всички да се забавляват, докато подобряват своята работа в екип. Дори колегите, които не харесват груповите упражнения са благодарни, че имат възможност да избягат от някой стресиращ проект за малко.

3. Подобрява комуникацията

Доброто общуване е от изключителна важност за да се постигнат високи резултати в бизнеса. Тиймбилдинг упражненията спомагат да се счупят бариерите в комуникацията и да се изградят нови начини за вербално и невербално общуване в екипа.

4. Увереност и решителност

За всяка една задача, която се възлага в офиса е нужна увереност за да се изпълни с максимални резултати. Колкото по-висока решителнсто има в един екип, толкова по-бърз и по-продуктивен е екипа. Участниците в тиймбилдинг програмите имат възможност да натрупат тези качества за себе си и своя отбор в комфортна и безрискова среда.

5. Откроява силните страни на участниците

Всички членове от екипа имат вродени качества, които ги правят идеални за определена длъжност. Някои притежават креативност и въображение, други са добри в преговорите, трети имат набито око за грешки и работят бързо и целенасочено за да ги поправят. Когато участват в тиймбилдинг упражнения, тези качества се открояват. Това позволява на добрия лидер да намери най-подходящата длъжност за всеки член на екипа.

Leave a Reply